Search found 77 matches

by pontiecast
Wed May 11, 2016 12:50 am
Forum: Diagnostic Help
Topic: Won't move when placed into gear but...
Replies: 15
Views: 1864

Re: Won't move when placed into gear but...

Just an update. Since I am unable to perform the repairs myself (no garage space or lift) I signed the title over to the repair shop. It was going to cost me a minimum of $500 for the trans repair. Since the trans was coming out for the repair I would have most likely decided to rebuild it so up to ...
by pontiecast
Wed Apr 13, 2016 2:11 am
Forum: Diagnostic Help
Topic: Won't move when placed into gear but...
Replies: 15
Views: 1864

Re: Won't move when placed into gear but...

Did you check the shift cable? Do the back-up lights come on in reverse? Yes. Cable is good, reverse lights work. So, sounds like it goes into gear? YES Do you see the engine RPM go down when you shift into gear? YES But it won't move or even roll? Won't move. So maybe something is broken with the ...
by pontiecast
Thu Apr 07, 2016 2:26 am
Forum: Diagnostic Help
Topic: Won't move when placed into gear but...
Replies: 15
Views: 1864

Re: Won't move when placed into gear but...

No rust. Car spent 17 years of its life in Las Vegas. I tried a few more things. Replaced the selector switch on top of the trans....nothing. Jacked the front wheels off the ground, placed it in each gear and no movement. Another weird thing is it won't roll at all in R,D,L,2 or even N.
by pontiecast
Mon Apr 04, 2016 8:41 am
Forum: Diagnostic Help
Topic: Won't move when placed into gear but...
Replies: 15
Views: 1864

Re: Won't move when placed into gear but...

Thanks for the replies all, but it looks like the trans is done. Guess this means the end of this beretta.....
by pontiecast
Sat Apr 02, 2016 11:46 am
Forum: Diagnostic Help
Topic: Won't move when placed into gear but...
Replies: 15
Views: 1864

Re: Won't move when placed into gear but...

Disconnected the battery and the main harness connection. Nothing. Disconnected the cable from the selector and switched through the gears and nothing. I did notice the two 13mm bolts on the selector were loose. Figured that's gotta be it! Tightened them, reconnected the cable and still nothing. Als...
by pontiecast
Fri Apr 01, 2016 3:56 pm
Forum: Diagnostic Help
Topic: Won't move when placed into gear but...
Replies: 15
Views: 1864

Re: Won't move when placed into gear but...

No rusted lines. No major leaks. Very slight seepage around the pan. Fluid level right at full. No smell.
by pontiecast
Fri Apr 01, 2016 1:50 pm
Forum: Diagnostic Help
Topic: Won't move when placed into gear but...
Replies: 15
Views: 1864

Won't move when placed into gear but...

1994 V6, 207,xxx. When placing in "R" "D" "2" or "L" car will not move. No whine. Fluid not burnt. When in gear and pressing the accelerator, it sounds as if you are brake torquing the engine but there is no movement. This happened out of the blue with no warn...
by pontiecast
Fri May 15, 2015 2:51 am
Forum: Members Rides
Topic: 200,000 miles
Replies: 4
Views: 517

Re: 200,000 miles

Thanks ifixalot, I got it out. Posted about it in the diagnostic help section.
by pontiecast
Fri May 15, 2015 2:48 am
Forum: Diagnostic Help
Topic: Broken spark plug !GOT IT!
Replies: 23
Views: 1386

Re: Broken spark plug !GOT IT!

Sorry for the confusion, but I meant that as a joke! I used the ant seize on the rear plugs.
by pontiecast
Thu May 14, 2015 4:42 pm
Forum: Diagnostic Help
Topic: Broken spark plug !GOT IT!
Replies: 23
Views: 1386

Re: Broken spark plug !GOT IT!

http://i298.photobucket.com/albums/mm269/pontiecast/Beretta/20150514_145456_zpseqmzswsj.jpg Got it out! WHEW!!! Now I'm deciding on the anti-seize. I used it on the front plugs. I'll leave it off the rear plugs and in a few years I'll pull them and see what happens. Thanks for all the help and advi...
by pontiecast
Fri May 08, 2015 2:48 am
Forum: Diagnostic Help
Topic: Broken spark plug !GOT IT!
Replies: 23
Views: 1386

Re: Broken spark plug

Thanks guys. I will definitely take my time. Soaking now. I'll let you know how it turns out. Really don't want to have to remove/replace the head.....
by pontiecast
Thu May 07, 2015 6:50 pm
Forum: Diagnostic Help
Topic: Broken spark plug !GOT IT!
Replies: 23
Views: 1386

Broken spark plug !GOT IT!

Well, after I JUST hit 200,000 miles, I decided to give the Beretta a tune up. Broke the damn plug. Broke it off below the nut. Not sure what to do to get it out. Any ideas??? 1994 Base. Auto. http://i298.photobucket.com/albums/mm269/pontiecast/Beretta/20150506_145037-1_zpsxpsrsj0h.jpg
by pontiecast
Thu May 07, 2015 6:32 pm
Forum: Members Rides
Topic: 200,000 miles
Replies: 4
Views: 517

Re: 200,000 miles

Not sure what I did right....must be luck! That was until last week. Decided to do a tune up and broke the spark plug off at the nut. Can't get it out. May have to remove the head.
by pontiecast
Tue Apr 28, 2015 9:19 pm
Forum: Members Rides
Topic: 200,000 miles
Replies: 4
Views: 517

200,000 miles

Well, I finally clicked 200,000 miles on my '94 base. Last week I installed 2 new wheel bearings for the first time. Yup. The originals almost made it to 200,000. Still has the original exhaust, engine and trans too. 200,000 miles may not be that impressive. Cars and trucks hit that mark all the tim...

Go to advanced search