Search found 25 matches

by BadBerettaZ26
Fri Sep 08, 2017 11:12 am
Forum: General Discussion
Topic: Anyone here from Atlantic Canada? Interested in a '94 Z26?
Replies: 1
Views: 114

Anyone here from Atlantic Canada? Interested in a '94 Z26?

:cry: Well, I hate to do it, but I am considering selling my baby, a 1994 Z26 with Quad4HO and 5 speed. Only something like 900 of them made in this configuration. I don't want to, I'm pretty attached to it, but I haven't done anything with it in quite a while and I could use the space in my garage....
by BadBerettaZ26
Wed Nov 09, 2011 4:01 pm
Forum: Diagnostic Help
Topic: 94 Quad 4 starting/idle problems
Replies: 54
Views: 2535

Re: 94 Quad 4 starting/idle problems

Thanks for the tip 3X00, I tried grounding the serial pin to a nearby screwhead but that didnt seem to work either... Fwiw, it was a kickpanel screw so not even 100% sure it screws into a suitable ground or not though, i just tried it quickly before leaving for work.
by BadBerettaZ26
Wed Nov 09, 2011 3:52 am
Forum: Diagnostic Help
Topic: 94 Quad 4 starting/idle problems
Replies: 54
Views: 2535

Re: 94 Quad 4 starting/idle problems

The paperclip trick does not work with this car. I've owned about 6 OBD1 chevs in the past, trust me that's the first thing I tried! It's still running great right now, and mileage has returned to normal. I might check a few things and reset the comp again and see what happens, but I know it's not a...
by BadBerettaZ26
Tue Nov 08, 2011 7:21 pm
Forum: Diagnostic Help
Topic: 94 Quad 4 starting/idle problems
Replies: 54
Views: 2535

Re: 94 Quad 4 starting/idle problems

Well seems I jumped the gun a little.... CEL is still coming back, however it still works flawlessly. After i changed the CTS I unhooked the battery for a bit to reset the computer, then started it up and let it idle for a good 10-15 mins, to do the idle relearn... After this time had passed, the fa...
by BadBerettaZ26
Tue Nov 08, 2011 2:50 pm
Forum: Diagnostic Help
Topic: 94 Quad 4 starting/idle problems
Replies: 54
Views: 2535

Re: 94 Quad 4 starting/idle problems

Changed the temp sensor this afternoon and the car works like a CHAMP! No CEL, no stumbling, nothing! Such a relief, its been giving me a headache for over a month. And to clarify about my cat, it was not clogged with gunk but the honeycomb had broken up and the larger pieces that couldn't get out l...
by BadBerettaZ26
Tue Nov 08, 2011 4:02 am
Forum: Diagnostic Help
Topic: 94 Quad 4 starting/idle problems
Replies: 54
Views: 2535

Re: 94 Quad 4 starting/idle problems

Well actually my cat was surprisingly UNclogged as well... It was nice and open through the honeycomb with only very minor residue/carbon/whatever on the front face of it... It just decided it was time to come apart, whether age or the current problems (or both) were the culprit. For SOME reason, it...
by BadBerettaZ26
Mon Nov 07, 2011 1:57 pm
Forum: Diagnostic Help
Topic: 94 Quad 4 starting/idle problems
Replies: 54
Views: 2535

Re: 94 Quad 4 starting/idle problems

Well after not touching the car all weekend, I finally got a chance to go get the codes read today. It had the following codes stored (Key on, before starting): 13 O2 sensor circuit open or no activity 15 Engine coolant temp sensor error (low temp indicated) 44 Oxygen sensor error (lean condition in...
by BadBerettaZ26
Thu Nov 03, 2011 2:38 pm
Forum: Diagnostic Help
Topic: 94 Quad 4 starting/idle problems
Replies: 54
Views: 2535

Re: 94 Quad 4 starting/idle problems

Definitely no schrader valve on mine... I haven't even looked at the car today, I work nights and sleep a lot through the day. My weekend starts at 3:30AM tonight so I plan to go at it tomorrow. Gonna take it to get the codes read, and depending on the outcome of that, I might get him to check the F...
by BadBerettaZ26
Wed Nov 02, 2011 4:30 pm
Forum: Diagnostic Help
Topic: 94 Quad 4 starting/idle problems
Replies: 54
Views: 2535

Re: 94 Quad 4 starting/idle problems

Well my cat shouldn't clog up again, I punched it out weeks ago when i first discovered it was plugged.... it had broken up inside and the bigger pieces plugged up the outlet.... but i agree, something had to ruin the cat in the first place. I changed the O2 sensor today and it didn't make hardly a ...
by BadBerettaZ26
Tue Nov 01, 2011 5:44 pm
Forum: Diagnostic Help
Topic: 94 Quad 4 starting/idle problems
Replies: 54
Views: 2535

Re: 94 Quad 4 starting/idle problems

Good to hear, I already picked up the NGK! Now if all goes well ill change it tomorrow sometime and let ya know how it works... I knew there was one particular brand to stay away from just couldnt remember which one it was. Thanks for the tip SGR!
by BadBerettaZ26
Tue Nov 01, 2011 2:28 pm
Forum: Diagnostic Help
Topic: 94 Quad 4 starting/idle problems
Replies: 54
Views: 2535

Re: 94 Quad 4 starting/idle problems

Ok I checked the voltage on the O2 after warming up the car a bit and all I'm getting is .05V +/- .01... Called around some parts stores and I could get a Delphi for ~27 bucks, a Bosch for ~30+, or an NGK for ~40 bucks. Which of these 3 is best? I assume not the el cheapo delphi unit, and everyone t...
by BadBerettaZ26
Tue Nov 01, 2011 5:29 am
Forum: Diagnostic Help
Topic: 94 Quad 4 starting/idle problems
Replies: 54
Views: 2535

Re: 94 Quad 4 starting/idle problems

Well I apologize for not replying to this thread sooner, been busy lately and haven't been on much... PLease don't mistake my silence for ignorance sc88, I was just messin around anyway:) I'm still having problems with the car, I have come to the conclusion that I have purchased the Devil's Beretta,...
by BadBerettaZ26
Thu Oct 13, 2011 12:48 pm
Forum: Diagnostic Help
Topic: 94 Quad 4 starting/idle problems
Replies: 54
Views: 2535

Re: Re: 94 Quad 4 starting/idle problems

You should do what I said first... What, the coil housing and boots? I've been callin some junkyards around here and so far they claim to have NO berettas or Quad 4s... Got a couple more to check, but I'm lookin! And I just gotta go to Napa or carquest or something to get the boots, Canadian Tire j...
by BadBerettaZ26
Thu Oct 13, 2011 3:55 am
Forum: Diagnostic Help
Topic: 94 Quad 4 starting/idle problems
Replies: 54
Views: 2535

Re: 94 Quad 4 starting/idle problems

Well after driving it to work a couple times, I have come to the conclusion that I kinda like the decel braaaap when shifting, but that hollow cat has GOT TO go. Can't stand that hollow sound, sounds terrible and kinda like an old VW lol. My truck has a 360 with hollow cat and glasspack and it sound...
by BadBerettaZ26
Tue Oct 11, 2011 11:39 am
Forum: Diagnostic Help
Topic: 94 Quad 4 starting/idle problems
Replies: 54
Views: 2535

Re: 94 Quad 4 starting/idle problems

Forgot to mention, I did reset the ECM while changing the plugs, but still get the CEL. Left the battery unhooked for a good half hour while the car cooled off. I guess I'm gonna have to take it somewhere to get the codes read

Go to advanced search