Odd noise

Archived topics from the Mobile Electronics and Audio Forum
Guest

Odd noise

Postby Guest » Thu May 08, 2003 11:21 am

Okay well is sounds like alternator noise I have had it for a while even before I got a new alternator.  It is like a whistling sound coming out of my speakers and it follows the engine RPM.  This is what I think I should check just wondering if I was right before I went messing around.  Make sure amp is not grounded aswell as the cd player also. check the rca cables and the route. check the gain on the amp. sound about right? thanks.



User avatar
CoolZ26
Registered User
Posts: 27
Joined: Tue May 01, 2001 9:23 am
Location: Lehigh Valley, PA
Contact:

Odd noise

Postby CoolZ26 » Thu May 08, 2003 12:06 pm

Yeah, make sure the rca's are routed on the other side of the car...opposite the power cable.  I don't know what could be causing it besides that.  IT sounds like interferance or some sort.


'04 RSX Type S
14.2@99mph w/ horrible 60'
Injen CAI
Hondata ECU reflash
Hondata IMG
Greddy EVO 2 exhaust
DC Raceheader
ESMM
Eibach Sportlines
AIM= andy4483

User avatar
gar187er
Registered User
Posts: 161
Joined: Wed May 02, 2001 12:16 pm
Location: Dover, DE
Contact:

Odd noise

Postby gar187er » Thu May 08, 2003 4:11 pm

ewwww engine noise......yea check your grounds, also where is your amp located? in the trunk? if so, put some little rubber feet inbetween your amp and the base of the trunk.....other wise you have a good idea of what your lookin for


--Ryan--



Mind If I use your Internet connection?? I don't like paying...Thank You!!!

Guest

Odd noise

Postby Guest » Fri May 09, 2003 12:20 pm

my amps are located on my back seat. I will check my rca's once it stops raining here its been raining the past couple days it sucks. my rcas are running down the passenger side and my power down driver so i dont think that is the problem, i am thinking it has to be the ground. where did you guys ground your amps to? what exact piece in the trunk.



User avatar
gar187er
Registered User
Posts: 161
Joined: Wed May 02, 2001 12:16 pm
Location: Dover, DE
Contact:

Odd noise

Postby gar187er » Fri May 09, 2003 4:43 pm

i drilled a hole in the floor, scraped all the paint off and used a 1" bolt wioth a star washer to ground it....if you got a torque wrench use a seat belt bolt....but if you dont have one, i wouldnt attempt trying to get one of those mothers off....


--Ryan--



Mind If I use your Internet connection?? I don't like paying...Thank You!!!


Return to “Mobile Electronics and Audio Archive”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest