1990 GTZ speed sensor ???

Have a flashing light? Gauges acting funny? Bad idle? Get your problems solved...
Lothurin
Registered User
Posts: 123
Joined: Wed Mar 12, 2003 8:56 am
Location: North Dakota
Has thanked: 1 time
Contact:

1990 GTZ speed sensor ???

Postby Lothurin » Wed Jul 15, 2015 12:59 am

If I'm remembering correctly, when i lasted moved my car with a cluster installed my speedo would say i'm doing 90 MPH at 2000 RPMs (give or take 500 to 1k RPMs). Would this be my speed sensor not liking the new cluster voltage readouts? If so can anyone point me in the right direction on what speed sensor part number i need for my car a 90 GTZ Quad4 H.O. 5 speed of course.

the one i'm seeing on autozone website is: 917-630


And where is this sucker located?? I'm guessing somewhere on the tranny??? but i'm not expert here.

Thanks!

Scott



User avatar
themixer
Registered User
Posts: 1516
Joined: Fri Aug 14, 2009 12:13 pm
Location: Truro, Nova Scotia. Canada
Has thanked: 3 times
Been thanked: 16 times

Re: 1990 GTZ speed sensor ???

Postby themixer » Wed Jul 15, 2015 7:08 am

Yes on the tranny, they are a real pain in the ass to get out when sitting for 25 years. Use a prybar and a hammer work the sensor in and out with lots of lube! Good luck



User avatar
red91gtz
Registered User
Posts: 48
Joined: Sat Dec 13, 2014 9:06 pm
Location: Sun Prairie, WI
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Re: 1990 GTZ speed sensor ???

Postby red91gtz » Thu Jul 16, 2015 8:53 pm

Shoot I might have to do this. I think mines 10 mph off.


92 GTZ 3.1/auto, no real mods other then a strut bar, I fight hard enough to get it road worthy!


Return to “Diagnostic Help”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests